Tisdag kl 17.52

Hej på er, nu var det länge sen jag skrev.

Det har inte hänt så mycket förutom en sak. Och det är att jag och min förvaltare Lasse var och tittade på ett gruppboende för en vecka sen.
Det blir en lägenhet/en plats ledig där i september. Och jag tror att jag har ”första tjing” på den. Boendet är jättefint, och jag fick ett väldigt bra intryck. Jag fick även se lgh som blir ledig och den är fin, ljus och fräsch. Nackdelen är att den är så liten, det är inte en riktigt tvåa, mer som en 1,5a kanske… Vet inte hur stor den är i kvadrat, men kanske 45-50 kvadratmeter. Det är ett riktigt kök men det är så litet att man inte kan ha ett köksbord där. Och så är det inte ett riktigt sovrum, mer som en sovalkov. Så jag vet inte hur jag ska få plats där med alla mina grejer. Men enligt henne på kommunen som har hand om boendena, så finns det inga större lgh i gruppboenden här i Umeå. Suck. Så man ska tydligen inte kunna ha ”normala storleksbehov” när man har ett funktionshinder och behöver bo på ett gruppboende… Suck.
En annan nackdel med detta gruppboende är att det är på en hel våning i ett vanligt hyreshus, så för att komma till den gemensamma lokalen så måste man ut i trapphuset. Så det är lite ”krångligt”.

Jag har inte tackat ja eller nej till detta boende än. På fredag denna veckan ska jag få se på ritningar till ett gruppboende som ska byggas och vara klart till januari nästa år. Så efter att ha sett de ritningarna måste jag bestämma mig. Jag kan tacka nej till boendet jag tittade på, men då måste jag vänta till februari nån gång och få en plats på det nya gruppboendet. Och jag vet inte om jag klarar att vänta så länge…
Så jag får se vad jag tycker om det nya på fredag, och sen bestämma mig.

Annars förutom detta har det inte hänt så mycket. Dagarna går på som vanligt här.

Mår inte så bra varken i själ eller kropp så det är tufft. Men jag kämpar på så gott jag kan.

Kram Annelie

Annons

3 tankar på “Tisdag kl 17.52

 1. Åh vännen, vad tråkigt att du mår dåligt!
  Men det låter ju bra med boendet du varit och kikat på, förutom lägenhetens storlek då.
  Tack för trevlig post idag!
  Ta hand om dig
  *kram*

 2. Känns jättetråkigt att läsa att du mår dåligt 😦 Och det låter helt sjukt att du inte kan få en större lägenhet!! Du som alla andra vill ju ha plats att leva på. Jag tänker på mig själv som just nu bor i 62kvm, jag hade aldrig klarat mig i en liten lägenhet. Och min spontana reaktion är väl att om man på något sätt har ett funktionshinder så ska man ha större plats. Men det kanske bara är jag som tänker så :o/

  Jag vill iaf passa på att önska Dig en underbar nationaldag, hoppas att du får njuta lite av dagen. Jag och mamma åka in till pappa på sjukhuset. Vi ska ta med oss grillad kyckling och så ska vi gå ut i solen och äta tillsammans. Ska bli härligt.

  Många kramar till dig!

 3. Skickar en styrkekram till dig också!!
  Tack för kommentaren i min blogg! Roligt att jag hittade rätt.. =) Grytlappen har använts flitig men är hel och fin än…så som man kan tänka sig att den ser ut efter några års användande.. ;o)
  Sköt om dig!
  Många Kramar från Cattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s