Du är unik!

Jag har hört berättas om en man som fann slokande och döende träd, buskar och blommor när han gick ut i sin trädgård.Han frågade dem varför och eken sa att den var döende därför att den inte kunde bli lika hög som tallen. Då han vände sig till tallen fick han veta att den slokade för att den inte hade druvor som vinrankan. Vinrankan i sin tur var döende – därför att den inte blommade som rosenbusken.
Sedan hittade han en växt, en pensé, som blommade och såg lika fräsch ut som alltid.Av denna fick han följande svar på sin fråga: Jag tog för givet att du ville ha en pensé när du planterade mig. Om du ville ha en ek hade du planterat en ek. Om du velat ha en vinranka eller en ros hade du planterat det. Så jag tänkte att eftersom jag inte kan vara någonting annat än det jag är, ska jag försöka vara det efter min bästa förmåga.Du är här för att denna existens behöver Dig som Du är! Annars skulle någon annan ha varit här. Du uppfyller någonting väsentligt, så som Du är…
Se på Dig själv. Du kan bara vara den Du är!

Det finns inte någon möjlighet för dig att vara någon annan. Du kan antingen njuta av den Du är och blomstra, eller fördöma det och vissna bort.

Okänd

Annons