Tjejsnack v17

Oj denna veckan var det verkligen tuffa frågor!
Men ska göra ett försök att svara på dem!

Viktiga frågor
(Veckans frågor kommer från Milo)
·Ska man drogtesta 13-åringar? Motivera ditt svar.
Nej det tycker jag inte. Det är väl att ta i. Som 13 åring är man väldigt känslig och jag känner det som att det skulle vara alldeles för ”integritetskränkande” med obligatoriska drogtest. Men däremot, om man starkt misstänker drogproblem kanske det finns en anledning med ett drogtest. Men alltså inga regelbundna test av alla.

·Tycker du att man ska ha övervakningskameror i skolorna? Motivera ditt svar.
Nej. Eller Ja. Jag vet inte riktigt. På ett vis skulle det vara bra. Som tex att motverka mobbing. Om det nu funkar. Har svårt att motivera då jag inte riktigt vet själv vad jag tycker...

·Tycker du att det är ok om det finns övervakningskameror på andra offentliga platser, som bussar, affärer, gator, taxi osv. Motivera ditt svar.
Ja jag tror att det är ok. För att motverka/ha översikt över brott tex. Kan ju vara bra om man snabbt kan identifiera brottslingar, alltså att man ser när de begår brottet.

·Ska du donera dina organ? Motivera ditt svar.
Jag har valt att säga ja till organdonation. För att om jag kan ge liv till en annan människa genom att donera mina organ när jag dör, så vill jag det.
Men samtidigt har jag börjat bli lite fundersam. Över såna saker som att vart själen finns? Om man dör och ens organ lever vidare i någon annan, kan man då komma ”till andra sidan”, eller blir man fast här tills den personen dör? Mycket djupa funderingar som jag inte har nåt svar på än…

·Vad tycker du om dödshjälp? Motivera ditt svar.
Oj jättesvårt. Har inte tänkt så mycket på det. Känner mig lite positiv till det. Men på nåt sätt så måste man ju vara säker att personen verkligen vill ha dödshjälp. Så att det inte blir mord istället. Och hur vet man vart man ska sätta gränser?
Hmm vet inte, kan inte ge svar på detta just nu.

Kram Annelie

Annons

1 tanke på “Tjejsnack v17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s